2009. május 28., csütörtök

A CMM sajtóközleménye Szekeres Imre Honvédelmi miniszter nyilatkozatával kapcsolatban


Sajtóhírek szerint Szekeres Imre azt nyilatkozta, hogy még mindig szeretné felépíteni a tubesi radart. A pécsieket izgatja ez az ügy. Ezért rossz, hogy igazából nem tudjuk, hogy mi az MSZP hivatalos álláspontja. Úgy tűnik, ez nem szakmai kérdés, hanem kampányfüggő, hiszen Szili Katalin naponta többször állította, garantálta, hogy: „Nem lesz a Tubesen radar!”

Ezt meglepő módon a Honvédelmi Minisztériumból senki nem cáfolta, senki nem figyelmeztette, hogy ezzel veszélyezteti az ország légtérvédelmét. Sőt, maga a miniszter úr utasította 2009. május 7-én a jogi képviselőjét, hogy vonja vissza perben az építkezés megkezdése iránti kérelmét. Jó lenne, ha az MSZP vezetőinek szava két napnál tovább is érvényes lenne.

Most nem értjük, hogy Szekeres Imrénél megakadt a régi lemez, vagy a pécsi választások után változtatott politikáján. Nem tudjuk, hogy komolyan hiszi-e — szakértőink álláspontjával ellentétesen —, hogy ha a tubesi radar ellenséget észlelne, akkor a kecskeméti haderő tudna rajtunk segíteni.

Mi, pécsiek nem akarunk a politika játékszereivé válni: a mindenkori politikai hatalomtól függetlenül célunk, hogy megőrizzük a Mecsek védett övezeteinek, s Pécsnek a radarmentességét.

Vicze Csilla, Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője
2009.05.28

Nincsenek megjegyzések: